statistici site


name
Vezi discuţia
Forum Corpul National al Politistilor forumCNP cnpromania | DREPTURILE POLIȚIȘTILOR | Drepturi salariale și de resurse umane
Pagina 10 din 58 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
adi76
Membru

Postare: 27
Înscris: 25.07.10
Postat la 07.02.2011 16:09
Yon, in principal e vorba de facultatile particulare care se fac contra cost...majoritatea stiu cum se intra in aceste institutii si cum se iau examenele....si in principal de cei cu specializari care nu au ce cauta in politie...agronomi, ingineri....etc. Cat despre cei cu scoala....abtine-te, eu am dat examen cu 14 candidati pe loc destul de pregatiti, nu cum se intra la alte facutati. Daca vroia sa fii ofiter de politie faceai Academia....dar se vede ca nu ai vrut...sau nu ai putut
Editat de adi76 la 07.02.2011 16:10
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
policeman
Membru

Postare: 21
Înscris: 21.01.11
Postat la 07.02.2011 16:23
Yon, am o intrebare pt tine? Un politist cu academia sau scoala de politie poate sa mearga in civilie sa fie agronom? Dar un agronom poate sa fie politist? De ce?
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
zoti_kos
Membru

Postare: 40
Înscris: 30.10.10
Postat la 07.02.2011 20:05
In principiu Adi76 are dreptate, in civilie poti profesa ca agronim pt ca ai diploma, dar un politist cu scoala militara are diploma doar de politist. Asta e o ciudatenie a sitemului nostru de profesii, fiindca , atunci cand l-au creat, nimeni nu s-a gandit ca se va ajunge sa dai politisti afara. Vorba aia din academie: 310 sa nu te calce/si tara, ofiter te face! Totusi policeman, aici nu se pune problema capacitatii unor "academicieni" de a fi agronomi in civilie, eu cred ca sunt exceptii cei care nu pot face reconversie profesionala. Atat doar, ca sistemul agricol sa ma primeasca si sa ma instruiasca.
Problema pe care vi-o ridic este urmatoarea: La razboi, in transee, sub focul inamic, va intrebati daca cel de linga voi va asigura spatele doar daca are scoala militara su nu?
P.S.Noi acum suntem in razboi nu numai cu hotii ci si cu conducerea managariala si politica.
SUCCES!smiley
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
byt
Membru

Postare: 4
Înscris: 10.08.10
Postat la 07.02.2011 23:20
Subscriu la cele comentate de zoti_kos .
Capra vecinului .......In rest fiti baieti destepti !smiley
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
mediatorul
Administrator

Avatar utilizator

Postare: 2153
Locaţia: Galați
Înscris: 01.10.08
Postat la 08.02.2011 01:19
Nu va mai certati pe seama asta, consumand nervii si spatiu degeaba.
Cei de la resurse umane de la toate armele si minister NU VOR SA FACA DISTINCTIE INTRE ANGAJATI DIN SCOLILE DE O.P.A.S.N. SI CEI DIN SURSA EXTERNA SI BASTA! PRIETENII STIU DE CE!
Am incercat si incercam sa existe la grupa C de criterii privind pregatirea profesionala si cele 3 propuse de noi - sunt postate azi, mai sus - pentru a da greutate printr-un punctaj mai bun acestei grupe, altfel va conta mai mult experienta in domeniu OPASN si in specialitate. Asta dezavantajeaza tinerii politisti, mai ales pe cei care dupa MRU au facut degeaba aceste scoli, puteau sa vina de la orice scoala particulara sau de stat, nu conta in ce fel ai invatat si daca are vreo legatura cu politia.
Asa ca haideti sa ne concentram pe altceva...
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
nik72
Membru

Postare: 28
Înscris: 19.03.09
Postat la 08.02.2011 09:51
Tot incercand sa eliminam criteriile de departajare nu facem altceva decat sa ne punem la mana comisiilor de evaluare.Nu cred ca este o directie buna in care ne indreptam. Vom fi toti cu punctaj maxim! si cei din comise o sa aiba posibilitatea sa faca departajarea pe celebrele PCR. Eu prefer niste criterii mai stricte la punctaj si comisia sa nu aiba posibilitatea de interpretare. Sa puna dosarul fiecaruia pe o grila fara posibilitati de interpretare. Daca va trebui sa paraseasca sistemul unii dintre noi macar sa se faca corect Cred ca daca va fi un nr. de functii reduse ei o sa le reduca indiferent daca avem toti punctaj maxim sau nu dar in cazul in care nu se poate face departajarea pe criteriile din OMAI sau HG alagerea celor care vor trebui sa plece se va face pe alte criterii mai putin "transparente". As vrea sa nu se confirme ce banuiesc eu dar in felul acesta se va ajunge ca cei din comisie sa aiba putere de "viata si de moarte" puntand sa "salveze " pe cine au interesul sa o faca si apoi sa aplice criterii de departajare subiective si astfel cel cu dosarul curat sa fie pus pe picior de egalitate cu cel care are la dosar o gramada de sanctiuni mai vechi de 3 ani.Pregatirea in scoli ale MAI nu mai este criteriu,sanctiunile mai vechi de 3 ani nu, raman foatre putine criterii in ritmul acesta cred ca toti vom avea punctaj maxim ! Si atunci sa vezi distractie cand comisia va TREBUI sa decida cine pleaca si cine ramane ca ei vor trebui sa stabileasca un numar de oameni care sa plece.
Editat de nik72 la 08.02.2011 09:58
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
nik72
Membru

Postare: 28
Înscris: 19.03.09
Postat la 08.02.2011 14:32
Este adevarat, nu am habar de sanctiuni si pedepse, in toata cariera mea m-am ferit sa fac obiectul unor cercetari care sa se lase cu "sanctiuni si pedepse".Daca e sa o luam dupa radiere si prescriere si 3 ani in urma e un termen prea larg, unele se radiaza mult ,mai repede. Cu calitatea celor ce ies acum din scoli sunt de acord cu tine dar din ce am intalnit eu in ultimii ani este totusi diferenta in ceea ce priveste pregatirea teoretica a celor din scoli fata de cei veniti din extern.Cei din extern au primit gradul de agent si au fost trimisi la cursuri, care se tineau cum se tineau si nu am auzit de cineva incadrat din extern care sa nu fi terminat cursul din cauza rezultatelor slabe la pregatire sau ca nu a trecut examenul de definitivat. Spun astea in cunostinta de cauza: am colegi mai tineri atat din extern cat si din scolile MAI. Si mai este si discutia cu profesia:cine a vrut sa se faca politist s-a dus la scoala de politie ,cine a vrut agronom la agronomie. In sistem la noi incercam sa nu facem discriminare dar daca este disponibilizat un politist de cariera (scoala MAI imediat dupa liceu) si unul din extern (contabil, jurist sau frizer mecanic auto) nu credeti ca cel din extern este favorizat, el are o meserie,ca stie sau nu sa o practice este alta discutie? Meseria de politist nu cred ca este prea cautata in viata civila asa ca .....
Editat de nik72 la 08.02.2011 14:33
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
mediatorul
Administrator

Avatar utilizator

Postare: 2153
Locaţia: Galați
Înscris: 01.10.08
Postat la 08.02.2011 14:37
nik 72
Nu stiu de unde ai tras concluzia ca suntem pe o directie gresita. Altii sustin ca nu trebuie legea, nu trebuie HG/OMAI cu criteriile, lucru care te-ar impinge exact la mana comisiilor si subiectivismului, pentru ca disponibilizare va exista cu toata opozitia noastra, a sindicatelor sau altor persoane.
Asa cum arata acum Anexa 1 la HG are criterii clar definite, punctaje si pondere, deci totul este un calcul matematic din partea comisiei, cu asistenta din partea MRU care trebuie sa puna la dispozitie toate situatiile luate in calcul.
Ceea ce va prezentam noi dupa fiecare sedinta, ca minima informare posibila, sunt discutiile si la alte criterii sau masuri care ar fi fost mai corecte si echilibrate, fiind sustinute de colegii care au emis astfel de opinii direct sau prin presedintii lor, pe parcursul acestei consultari simultane cu redactarea HG de catre comisie.
Punctajele pe mai multe criterii si ani, asigura o departajare destul de buna, urmand a se nominaliza pe categorii de personal, de la ultimul in sus, persoanele ce urmeaza a fi disponibilizate, pana a la limita numarului de locuri fixat de DG, IG pe directiile centrale si unitatile subordonate.
Editat de mediatorul la 08.02.2011 14:39
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
nik72
Membru

Postare: 28
Înscris: 19.03.09
Postat la 08.02.2011 15:09
Va multumim ca ne tineti la curent cu ce se discuta.Eu incercam sa atrag atentia ca exista posibilitatea sa fie necesar, in opinia ministerului, ca 50 de politisti dintr-un inspectorat sa plece si noi sa fim aproape toti cu punctaj maxim. Un alt aspect care ar fi de avut in vedere este accesul tuturor politistilor la punctajul intregului personal al structurii din care face parte(inspectoratn judetean, structura centrala)nu doar sa-ti spuna "ai fost pe locul 19 si a trebuit sa plece pana la locul 20". Sa dea Dumnezeu ca numarul celor care trebuie sa plece sa fie cat mai mic, sa se incadreze in plecarile voluntare, pensionari ,etc pentru ca nimeni ar fi incantat sa vada ca pleaca un coleg de-al sau chiar daca acel coleg nu este "elita" politiei. Intre colegii de munca ne petrecem o buna parte din viata si se creaza niste relatii mai ales daca ai o vechime mai mare in acelasi loc si in general cu aceeasi colegi
Editat de nik72 la 08.02.2011 15:10
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
nik72
Membru

Postare: 28
Înscris: 19.03.09
Postat la 08.02.2011 15:30
Atentie cu "a doua familie" ca avem colege dragute si daca se afla la "prima familei"....
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
mediatorul
Administrator

Avatar utilizator

Postare: 2153
Locaţia: Galați
Înscris: 01.10.08
Postat la 08.02.2011 22:15
Mariane, vad ca ne cauti nod in papura unde nu este. De unde atata ai vazut tu se ia politistul ca un numar si ca este un calcul matematic?
Am spus ca "la 1 aprile este prevazuta in buget o cifra de 10.000 persoane disponibilizate, care nu inseamna numai politisti sau ca se urmareste sa se ajunga la aceasta cifra - numar prin aplicarea unor criterii," ca "se vor stabili pe unitati un anumit numar de persoane - politisti, militari, functionari publici, personal contractual - care vor fi disponibilizati", "persoanele ce urmeaza a fi disponibilizate, pana a la limita numarului de locuri fixat de DG, IG pe directiile centrale si unitatile subordonate," s.a.m.d.
Unde vezi tu ca politist = cifra, numar? si ca nu ar fi om? Chiar asa?
La fel, unde vezi tu jignire in faptul ca "Asa cum arata acum Anexa 1 la HG are criterii clar definite, punctaje si pondere, deci totul este un calcul matematic din partea comisiei" , adica nu esti la mana subiectivismului comisiei asa cum divagati unii si nu intelegeti rostul unor criterii cat mai precise, care nu admit subiectivismul, fiind un calcul matematic DE PUNCTAJE SI PONDERI DIN CARE REZULTA UN PUNCTAJ FINAL CE CLASEAZA FIECARE PERSOANA INTR-O LISTA DIN CARE, IN ORDINE INVERSA, DE LA SFARSIT SPRE INCEPUT SE VOM NOMINALIZA PERSOANELE CARE VOR FI DISPONIBILIZATE.
Poate incerci sa intelegi lucrurile asa cum sunt scrise, nu le da alte conotatii si nu inventa jigniri din niste explicatii date celor care au intrebat care va fi mecanismul, procedura de evaluare. Asta ne trebuie? Sau cu astea vrei sa ne pierdem timpul iar?
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
mediatorul
Administrator

Avatar utilizator

Postare: 2153
Locaţia: Galați
Înscris: 01.10.08
Postat la 08.02.2011 22:26
Va mai prezint acum criteriile de evaluare, la care s-a ajuns la o forma definitiva:
Art. 2 (2) Criteriile de evaluare grupa A sunt:
a) îndeplinirea condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, prevăzute pentru fiecare categorie de personal al MAI;
b) existența personalului încadrat în unitățile MAI care cumulează, în condițiile legii, pensia cu salariul;
c) existența personalului încadrat în unitățile MAI care a optat pentru suspendarea plății pensiei;
d) existența situației în care polițiștii au fost menținuți în activitate după împlinirea limitei de vârstă în gradul profesional, respectiv peste 60 în cazul chestorilor de poliție, chestorilor principali de poliție, chestorii șefi de poliție și chestorii generali de poliție, precum și peste 55 de ani în cazul comisarilor-șefi de poliție;
e) existența situației în care cadrele militare au fost menținute în activitate după împlinirea limitei de vârstă în gradul militar, respectiv peste 60 de ani în cazul generalilor și peste 55 ani în cazul coloneilor.

(3) Criteriile de evaluare grupa B sunt:
a) pentru polițiști:
- existența unei hotărâri judecătorești, definitivă, prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii sau amenzii penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea;
- existența sancțiunii administrative, rămasă definitivă "mustrare", "mustrare cu avertisment", "amenda", aplicată potrivit legii penale, în ultimii 3 ani;
- existența sancțiunii disciplinare "mustrare scrisă", "diminuarea drepturilor salariale pentru funcția îndeplinită cu 5-20% pe o perioadă de 1-3 luni", "amânarea promovării în grade profesionale sau funcții superioare, pe o perioadă de la 1 la 3 ani", "trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut", cu excepția situației în care sancțiunea disciplinară a fost radiată;

(4) Criteriile de evaluare grupa C sunt:
a) absolvirea a cel puțin unui curs/program de pregătire profesională în specialitatea postului ocupat, suplimentar față de cel/cele prevăzut/ prevăzute în fișa postului;
b) experiență profesională în domeniu până în 5 ani, între 5 și 10 ani, peste 10 ani;
c) experiență profesională în specialitate până în 5 ani, între 5 și 10 ani, peste 10 ani;

(5) Criteriile de evaluare grupa D sunt:
a) nivelul calificativelor de apreciere în ultimii trei ani de activitate, corespunzătoare fiecărei categorii de personal al MAI:
b) incadrarea personalului clinic sanatos ;
c) clasarea medicală a personalului ca "apt limitat";

(6) Criteriile de evaluare grupa E sunt: (de departajare finala)
a) existența personalului care are copii în întreținere;
b) existența personalului văduv sau divorțat care are în îngrijire copii;
c) existența personalului care are calitatea de întreținător unic de familie;
d) existența personalului care are în întreținere alte persoane decât copii.
Ponderile s-au stabilit pe grupe de criterii, in total ajung la 100% , de exemplu - inca nefinalizate: 25% pentru gp. A, 25% pentru grupa B, 30% pentru grupa C, 20% pentru grupa D. Ponderea inmultita cu suma punctajului total la fiecare grupa da un punctaj de grupa, care se insumeaza cu cele de la grupele B, C si D calculate la fel, rezultand un punctaj final. La A si B se iau negative iar la C si D pozitive.
Editat de mediatorul la 09.02.2011 21:33
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
Presedinte_CNP_GalatI
Membru

Postare: 71
Înscris: 26.08.09
Postat la 09.02.2011 02:00

D-nul ministru Igas a declarat in seara zilei de 08.02.2010 ca unii lideri sa spuna daca sunt alaturi de infractori sau politisti.
Da eu ca presedinte sunt aproape de politistii cinstiti si corecti, dar oamenii dvs. CEI DIN CORPUL DE CONTROL -IGPR SI M.A.I., sunt langa sefii care comit abateri, abuzuri, ilegalitati si musamalizeaza adevarul .
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti , cinstiti si nu corupti si care doresc sa afle adevarul de la cei idrituiti s-o faca si de un an si sapte luni, numai miciuni ne servesc.
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti care sunt facuti TRADATORI SI INFRACTORI, pe holurile politiei,de unii sefi, iar cei din corpul de control nu ia nici o masura.
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti si nu de unul care s-a prezentat la fostul inspector sef, luandu-si postul in primire, in stare de ebrietate, acesta s-a facut ca nu-l vede si la interventia presedintelui CNP, abia,abia s-a luat o masura-dar uitasem-fostul inspector sef fusese avansat la EXCEPTIONAL DE DOUA ORI IN CINCI LUNI-iar cei din corpul de control au spus ca avansarea a fost corecta.Deci nu unii lideri, ci chiar sefii dvs. pe care-i promovati incurajeaza indisciplina-dar acesta afost un caz izolat.
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti, jigniti cu expresii GOLANESTI de unii sefi, iar cei din corpul de control nu-i audiaza sau daca-i audiaza nu dispune nici o masura-DAR DACA UN NENOROCIT JIGNEA UN SEF, CE SE INTAMPLA CU ACEL NENOROCIT- DAR CU CE-I DIN CORPUL DE CONTROL CARE NU-SI FAC DATORIA ?
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti SI NU DE INFRACTORI, deoarece un anume scms. Ciobotaru Titi de la IGPR, si-a permis, ca dintr-o sala de sedinta, unde se aflau mai multi politisti, sa dea afara pe secretarul C.T.Galati, pentru faptul ca-i adresasera unele intrebari incomode si nu stia ce sa raspunda .CE FACEM CU ASEMENEA OAMENI TRIMISI SA FACA DREPTATE ?
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti care sunt sanctionati disciplinar abuziv, chemati si atentionati abuziv, iar cei din corpul de control nu vor sa scoata adevarul la suprafata si acum aceste sanctiuni abuzive-unele aflate pe rol la instanta de contencios administrativ-cantaresc cu locul de munca al acestor politisti .
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti la care unii sefi, sub presiune le-a luat unele dosare penale, fara rezolutia procurorului, de la ei putere, iar cei din corpul de control, la inceput musamalizeaza adevarul,iar apoi, dupa cateva luni, ne comunica faptul ca abaterea disciplinara impotriva lui X s-a prescris. CINE SE FACE VINOVAT DOMNULE MINISTRU ?
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti cand datorita unor ilegalitati si abuzuri din partea unor sefi, unii politisti au solicitat ei sa plece cu tot cu familie-lasand apartamentul in alta localitate si stau cu gazda acum- altii au plecat in alte judete, altii vor sa plece acum, intrucat nu au mai suportat modul dictatorial de comportament, iar cei din corpul de control nici nu a audiat si a trecut cu vederea. CARE OR FI FOST INTERESELE ?
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti, deoarece la un politist i s-a spart fisetul(in timp ce acesta se afla in concediu si se afla in localitate si fara sa fie anuntat) de unde i s-au luat toate documentele, inclusiv dosarele penale, unele lucruri personale, iar cei din corpul de control nici nu a binevoit sa stea de vorba cu acest politist, dar sa-i mai ia si declaratie, era foarte greu.
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti, deoarece, ofiterii din cadrul corpului de control, i loc sa verifice aspectele din memorii, erau interesati, daca acei politisti au mandatat presedintele CNP Galati, sa le expuna problemele. OARE ACEASTA ERA PROBLEMA CEA MAI IMPORTANTA ?
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti, deoarece un politist cu o experienta de peste 20 ani, la comanda, la o abatere disciplinara prescrisa de un an de zile, fara a fi sanctionat vreodata, este sanctionat nu GRADUAL, ci se trece tocmai la a patra sanctiune-TRECEREA INTR-O FUNCTIE INFERIOARA-iar acum, un sef ii interzice acestui politist sa se mai deplaseze in localitatea unde a lucrat ani de zile, iar cei din corpul de control NICI NU-L AUDIAZA PE ACEST POLITIST. CINE ESTE VINOVAT DOMNULE MINISTRU ?
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti, deoarece acestia -in numar de 18-au primit atentionari scrise, din birouri, fara nici o verificare in teren, de la un sef-daca pot sa-l numesc asa-nu are scoala de politie-iar cei din corpul de control nu a luat nici o masura. DE CE, CARE ESTE INTERESUL ?
- DA, sunt aproape de politistii nenorociti, deoarece, unii care se cred sefi, ca pe mosia lor, injura si jigneste studentii veniti in practica, iar corpul de control nu ia nici o masura.
-DA, sunt aproape de politistii nenorociti, deoarece, unii sefi, luand la cunostinta despre ultragierea unor politisti, in timpul serviciului, nu trimite echipa de cercetare la fata locului-politistii nu erau pe placul acestor sefi, iar cei din corpul de control nu au luat nici o masura. CARE O FI INTERESUL ?
Cunosc de la conducerea CNP Bucuresti faptul ca, chestorul Fatuloiu, s-a interesat cine este presedinte la CNP Galati, DAR EU REPET-S-A INTERESAT DEGEABA, FIINDCA EU SUNT APROAPE DE POLITISTII NENOROCITI, CU SALARIILE DIMINUATE, CU DREPTURILE BANESTI RESTANTA SI NEPRIMITE SI NU ALATURI DE INFRACTORI. AS RUGA PE DOMNUL MINISTRU IGAS, SA SE INTERESEZE, CINE SUNT OFITERII DIN CORPUL DE CONTROL DE LA IGPR SI M.A.I. CARE S-AU PLIMBAT LA IPJ GALATI SI POLITIA MUNIC. TECUCI, CU AUTOTURISMELE CU SOFERI INSTRUITI, PE BANII CONTRIBUABILILOR SI NU AU REZOLVAT NIMIC. RASPUNSURI EVAZIVE AU DAT CEI DIN CORPUL DE CONTROL SI COMISIEI DE ABUZURI DIN CAMERA DEPUTATILOR. CINE A AVUT SI ARE IN CONTINUARE INTERESUL SA SE ASCUNDA ADEVARUL SI ILEGALITATILE ACELOR SEFI RECLAMATI ?
ROG CONDUCEREA CNP-CARE S-A IMPLICAT PANA IN PREZENT-SA FACA TOATE DEMERSURILE CA ACESTE PROBLEME SA AJUNGA PE MASA DOMNULUI MINISTRU SAU A SECRETARULUI DE STAT DASCALU


LIDER ESTE ACELA CARE ESTE APROAPE DE POLITISTII NENOROCITI, NU ACELA CARE TACE. VOI MAI REVENI. NOAPTE BUNA !
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
k_gula1985
Membru

Postare: 23
Înscris: 26.07.10
Postat la 09.02.2011 16:12
Am ramas surprins vazand ponderea criteriilor care s-ar putea aplica in momentul in care se vor face disponibilizarile. Dupa parerea celor care au conceput si sustinut aceste criterii politistul care a condus sub influenta bauturilor alcoolice lasand rschiloditer1; pe viata diferite persoane, dar pentru care nu a intervenit reabilitarea reprezinta un lucru minor in comparatie cu un politist care din pacate a avut nesansa sa se nasca mai tarziu, sa se chinuie ani de zile prin scoli de politie si sa aiba o vechime de...doar 4 ani. Dumneavoastra ce parere aveti domnule mediator? Bag de seama ca daca nimeni nu a observat aceste nedreptati din randul acelor care erau abilitati sa o faca, eu propun sa luam legatura, pentru a ne lamuri, cu marele actor Mitica Popescu in emisiunea sa de vineri seara rD'ale lui Miticar1;. Scuzati-mi hazul pe care il fac in aceste momente dar ma simt total dezamagit de ceea ce am vazut ca urmeaza a se intampla cu noi in privinta disponibilizarii,acum parandu-mi rau ca am ales aceasta meserie.
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
mediatorul
Administrator

Avatar utilizator

Postare: 2153
Locaţia: Galați
Înscris: 01.10.08
Postat la 09.02.2011 17:46
Am revenit la sediu dupa 4 ore de discutii finale la minister, la proiectul de HG cu criteriile, ponderea si procedura de evaluare, fiind a 7-a sau a 8-a oara cand se reuneste acest grup de lucru si constat cu dezamagire ca degeaba va informam la zi cu evolutia discutiilor, ce sustinem noi si ce vor sa impuna altii, daca te trezesti acum sa ne spui ca nu a observat cineva asa ceva sau ca asta este acceptata sau impusa de noi. Nu pot relua firul de fiecare data cand mai intra cineva nou, dar din respect ar putea sa se uite din urma si sa vada ce s-a scris pana acum, aici si pe pagina principala. Atunci ai vedea ce parere am despre asta si cum o sustin la minister. Iar aprecierile fata de un criteriu sau altul, fara sa stii punctajul la fiecare si ponderea, semnul plus sau minus la adunare, influienta fiecaruia pe ansamblu si fara coroborare intre ele, este fara sens.
Cand le vom publica si noi si ministerul, o sa vezi ca s-au adus corectiile care s-au putut, de catre reprezentantul nostru contra la restul grupului care reprezinta directiile generale si DOSP iar dintr-o simulare de calcul pe care o poate face fiecare o sa vezi cum iese socoteala. Din cele facute de noi, pe mai multe categorii de varsta, personal, vechime, pregatire, abateri, fapte penale, prin punctaj si pondere, hotaratoare sunt punctajele negative de la grupa A si B.
Atat mai pot sa scriu acum, mai discutam mai incolo.
Editat de mediatorul la 09.02.2011 19:45
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
k_gula1985
Membru

Postare: 23
Înscris: 26.07.10
Postat la 09.02.2011 18:01
O alta ciudatenie e ca unele criterii initiale dar corecte au fost eliminate. Ma refer la studiile conform cerintelor postului. Exemplu: agronom la politia judiciara. Domnule mediator,va rog, daca se mai poate sa se reintroduca acest criteriu cu o pondere echitabila nu cum e cea cu vechimea in MAI si cea referitoare la suspendarea exectarii pedepsei inchisorii etc. (am expus in postarea de mai sus aceasta nedreptate). Deasemenea va mai rog reorganizarea corecta a criteriilor pe grupe si acordarea justa a acestor pondere fiecarei grupe. O alta nedreptate e ca toti (dar absolut toti) cei care au pana in 5 ani vechime se vor incadra din start la 2 criterii. Ma refer la cea cu vechimea in domeniu si cea in specialitate chiar daca noul venit a lucrat doar in criminalistica de exemplu. Aceste 2 criterii sunt in acest caz foarte strans legate intre ele. E ca si cum am mai pune inca un criteriu care sa ii vizeze pe cei de la grupa B cu suspendarea executarii pedepsei etc. si sa sune in felul urmator: politistii care in ultimii 3 ani au fost urmariti penal. Vi s-ar parea corect introducerea unui astfel de nou criteriu pe langa cele existente? Nu cred ca ar fi corect pentru ca am incadra persoana pe nedrept la 2 criterii. Propun sa se aiba in vedere ca daca politistul are mai putin de 5 ani vechime in MAI (doar in acest caz) sa nu i se mai ia in considerare drept criteriu de depunctare si vechimea in specialitate sau in cel mai rau caz sa ii fie acordata o pondere mult mai mica la cel de al doilea criteriu.Va multumesc!
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
policeman
Membru

Postare: 21
Înscris: 21.01.11
Postat la 09.02.2011 18:15
Mare dreptate ai kgula
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
k_gula1985
Membru

Postare: 23
Înscris: 26.07.10
Postat la 09.02.2011 18:53
Domnule mediator, ponderea la grupa a e de 25, la grupa b e de 25 iar la grupa c e de 30. Ce e drept ca in postarile de mai sus se spune ca sunt nefinalizate. La felul cum se prezinta acum nu vad cum grupele a si b sa fie hotaratoare. Eu ma refer ca acele criterii negative de care spuneti au o pondere mai mica. Amabilitatea va caracterizeaza si de aceea o sa va dau un exemplu ca sa ma lamuriti si pe mine: avem doi politisti din care unul are in ultimii 3 ani o hotarare judecatoreasca definitiva prin care s-a dispus suspendara executarii pedepsei inchisorii. Pentru acesta ponderea e de 25. Celalalt are 4 ani si 11 luni vechime in MAI. Acesta din urma se incadreaza la experienta in domeniu care o atrage automat si pe cea in specialitate astfel incadrandu-se la 2 criterii. Aceasta grupa are o pondere de 30 si va fi depunctat la 2 criterii din ea. Presupunem ca din cei doi politisti unul va trebui sa plece iar la celelalte criterii sunt egali. Care pleaca si care ramane? Dupa calcule ar trebui al doilea,nu? Sau poate gresesc. Va multumesc inca o data.
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
mediatorul
Administrator

Avatar utilizator

Postare: 2153
Locaţia: Galați
Înscris: 01.10.08
Postat la 09.02.2011 20:11
Discutii fara rost inca, k_gula,pentru ca nu ai elementele necesare sa faci asemenea calcule si aprecieri, amesteci si faci vraiste in toate. Puteai sa ai rabdare pana se pot publica toate.
Abia am ajuns la gazda si fiind sunta de cineva alarmat de rationamentul tau las spalatul si mancatul dupa 12 ore si sa-ti fac un mic calcul, care sa opreasca aceste discutii nefundamentate.
La ex. tau:
La grupa A, ptr. amandoi nu se pune problema cu pensiile si iau amandoi 0 pct.
La grupa B:
Ion ia minus 100 pct. x 25% = minus 25 p.
Vasile nu ia la B nimic, neavand abateri, infractiuni...= 0 p.
La grupa C:
Ion si Vasile au cate un curs si iau amandoi cate 20 pct.
La experienta in domeniu, Ion ia 30 p., Vasile ia 20p.
La experienta in specialitate Ion ia 40 p si Vasile ia 30 p.
Total grupa C - Ion ia 90 x30% = 27 p.
- Vasile ia 70 x 30% = 21 p.
La Grupa D:
La calificative Ion ia 5 p ptr. un S si 30 p ptr. 2 FB = 35 p Vasile ia 3x 15 p = 45 p
La situatia medicala, amandoi iau cate 50 p fiind apti.
Rezulta pentru Ion 35 + 50 = 85 x 20% = 17 pct.
pentru Vasile 45 + 50 = 95 x 20% = 19 pct.

Pe lista cu punctajul final obtinut cei doi figureaza cu:
Ion: - 25 + 27 + 17 = + 19 pct.
Vasile: 0 + 21 + 19 = + 40 pct.

Lista se face in ordine descrescatoare a punctajelor, DECI VASILE cel tanar si curat se claseaza deasupra lui ION cel mai batran si penal, asa ca NU AI DREPTATE SI MAI CITESTE O DATA CE AM SCRIS MAI SUS.
Asteptati cu totii aprobarea acestei grile si o sa vedeti ceea ce am spus: este hotaratoare acumularea de punctaje negative la grupa A si B.

Si acum poate imi permiteti sa fac si eu cateva lucruri dupa o zi de munca...
Autor RE: DISPONIBILIZAREA POLIȚIȘTILOR ÎN ANUL 2011
k_gula1985
Membru

Postare: 23
Înscris: 26.07.10
Postat la 09.02.2011 20:43
Imi cer scuze dar datorita starii de neliniste creata in tot colectivul,am apelat si eu la bunavointa si amabilitatea dumneavoastra stiindu-va ca o persoana ce se zbate in permanenta pentru drepturile noastre motiv pentru care va multumesc si va doresc multa sanatate putere de munca si o noapte linistita.
Pagina 10 din 58 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Salt la forum:
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.
Actualitatea CNP

Kampf gegen Spam

Site și forum administrat de fost vicepreședinte CNP Constantin Asofronie

2345142 vizite unice

Powered by powered by php-fusion © 2003-2007
Design by Design by Matonor